Upptäck på egen hand

Utöver de aktiviteter som vandrarhemmet bjuder på finns mycket runt omkring som är både vackert och spännande att utforska på egen hand.

I Norsholm

Vandring

Promenadstigen borgar & slott ligger ca 3 km från Kapten Bille´s. Inom ett område på bara ett par km har det funnits inte mindre än 5 borgar. Lämningarna är från yngre järnåldern fram till medeltiden. Fråga oss gärna i receptionen för mer information om hur ni tar er dit.
Läs mer om vandringen här: Bland borgar och slott

Göta Kanal

Göta Kanal bjuder också på vackra vandringsmöjligheter. Ni kan följa kanalen ner till Björnavad och Brådtom sluss (ca3,5 km) eller ta en cykeltur ner till sjön Asplången (ca 7km), för en långtur kan ni på cykel ta er enda bort till Söderköping.

I Norrköpings kommun

Ekenäs slott

Det här slottet sägs vara ett av Sveriges bäst bevarade renässansslott och interiören innefattar flera exempel på 1700- och 1800-tals möbler och snickararbeten. Varje år utspelas här Ekenäs Riddarspel.
Läs mer på www.slottsguiden.info

Löfstad slott

Löfstad Slott har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1800-talet och Axel Lillie. Emilie Piper, slottets sista ägarinna, dog 1926 och sedan dess har tiden stått stilla. Slottet ligger beläget i en underbar engelsk park och här finns både en restaurang och ett café.
Läs mer på www.lofstad.se

Kolmårdens djurpark

Kolmårdens djurpark är det perfekta utflyktsmålet där du får möjlighet att uppleva vilda djur från hela världen. Se aporna busa och beundra de ståtliga tigrarna, träffa Bamse och hans kompisar.
Åk Safari och du blir gäst hos de vilda djuren på deras villkor. Upplev en delfinshow i världsklass.
Läs mer på www.kolmarden.com

Kolmårdens Tropicarium

Kolmårdens Tropicarium är en plats för dig som är orädd och vill uppleva ormar, krokodiler, hajar och andra läskiga djur. Detta är en av Sveriges största tropiska utställningar.
Läs mer på tropicarium.se

Reijmyre Glasfabrik

Här kan du hitta hantverk och fabriksförsäljning av glas samt glaskonst daterat ända tillbaka till tidigt 1800-tal. Var med när den glödande glasmassan formas till vackra glasföremål.
Läs mer på www.reijmyre.se

Arbetets Museum

Mitt i Motala Ström reser sig byggnaden Strykjärnet. Den har kallats Sveriges vackraste industribyggnad och här hittar du Arbetets Museum som skildrar arbetslivet och arbetsvillkoren genom utställningar, seminarier och programverksamhet. Här finns även en restaurang, ett café och en museibutik.
Läs mer på www.arbetetsmuseum.se

Louis De Geer Konsert & Kongress

Byggnaden har förvandlats till en spektakulär konsert- och kongresshall med 1379 platser. Hit kommer man för att uppleva evenemang och möten i en spännande miljö med vatten som porlar kring huset. De Geerhallen är även hemmascen för Norrköpings Symfoniorkester.
Läs mer på www.louisdegeer.se

Norrköpigs Visualiseringscenter

Visualiseringscenter C:s publika arena är ett digitalt science center som öppnade i maj 2010 och gästas årligen av omkring 100 000 besökare. Centret inrymmer utställningar, Domen, konferenslokaler, Virtual Reality-arena, restaurang och butik.
Läs mer på www.visualiseringscenter.se

I Linköpings kommun

Gamla Linköping

På sommaren ordnas många aktiviteter varje dag: visningar av museerna, teater, häst och vagn, byk och bak, prova på-hantverk och
mycket annat. Vi har även teater, pysseldagar mm. på vissa helger och på andra skollov under året.
Upptäckarverkstaden Fenomenmagasinet är lika kul för barnen som för mamma och pappa, farfar och mormor.
På Valla gård nära stadskvarteren finns förutom en rad museer en minigolfbana, hästar och smådjur och lekplatsen Lill-Valla. Till Valla promenerar du eller tar en tur med tuff-tuff-tåget, som går varje dag på sommaren.
Läs mer på  www.gamlalinkoping.info

Flygvapen museum

Flygvapenmuseum är ett modernt teknik- och kulturhistoriskt museum med utställningar om militärflygets utveckling från det tidiga 1900-talets pionjärer fram till dagens JAS 39 Gripen. Här finns en unik samling flygplan, varav många enbart kan ses på Flygvapenmuseum.
Utöver våra basutställningar har vi två till tre olika tillfälliga utställningar per år. Vi satsar även på en aktiv och levande programverksamhet året runt. I vår kalender finns något för alla, från intressanta föredrag till barnvisningar där de minsta följer med våra maskotar Drakel och Viggo på upptäcktsfärd i museet.
Läs mer på www.flygvapenmuseum.se

Vimmerby kommun

Astrid Lindgrens värld

Träffa Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Karlsson på taket. Besök Mattisborgen, Bullerbyn eller Bråkmakargatan. Här i Vimmerby i Småland möter du de flesta figurer och miljöer som Astrid Lindgren skrivit om. Lek och busa, upplev välbekanta scener ur böckerna och bli en del av de omtyckta berättelserna. Om du blir trött finns det alltid god mat gjord på lokala råvaror samt möjlighet att övernatta i deras stugby.
Läs mer på www.alv.se