Vattenaktiviteter

Upptäck roliga vattenaktiviteter längs Göta Kanal, inklusive kanot- och trampbåtsutflykter. Njut av det vackra landskapet och dela kanalen med andra båtar på din väg, med möjlighet att stanna vid Brådtom Sluss för en avkopplande paus. För avkoppling och badnöjen, besök Norsholms badplats, bara en kort kilometer från oss. Där väntar en mysig sandstrand och ett bergshäll att hoppa ifrån. Här kan du njuta av solen och den bedårande utsikten över Roxen och de passerande båtarna. Vårt läge ger dig möjligheten att trampa eller paddla från Billes till Brådtom Sluss längs Göta Kanal.

Kanotuthyrning

Att paddla kanot eller trampa trampbåt hör till ett av sommarens roligaste äventyr. Ta med dig familjen eller företaget och ge er iväg på en tur längs med Göta Kanal.

4 timmar.......... 170kr
Heldag............. 300kr

Bastubad

Vår vedeldade bastuflotte ligger förankrad vid kajen och har plats för cirka 8-10 personer. Här kan du njuta av en avkopplande stund efter cykel-utflykten, konferensen eller kompisträffen.

Det är inte bara renande och avkopplande att bada bastu, det är ju också en utmärkt plats för samtal och gemenskap. Som avslutning kan du ta ett uppfriskande dopp i Göta Kanal, antingen via stegen på utsidan eller från den lilla luckan i golvet som finns inne i bastun.

 

Minigolf

Hos Kapten Bille’s finner ni en minigolfbana precis invid restaurangen. Utmana familjen och vännerna och njut av en glass efteråt.

Barn upp till 15 år.........35 kr
16 år och uppåt............45 kr

Hyr en cykel

Vill ni hålla er i från vattnet men ändå ge er ut en sväng längs den vackra miljön som kanalen har att erbjuda finns cyklar att hyra hos Kapten Bille’s

Cykelhyra.........170kr

per dag och cykel

Travhäst i dubbelvagn

Här har du möjligheten att känna kraften och närheten till djur & natur. Var med i förberedelserna och åk med bakom en travhäst i dubbelvagnen.

På en 500 m lång rakbana får du uppleva hästens fart och styrka i samarbete med människan. En utmärkt upplevelse för möhippan, svensexan, kompisgänget, födelsedagsfirandet eller för dig med
hästintresse.

För mer info maila info@kaptenbille.se

 

Upptäck på egen hand

Utöver de aktiviteter som vandrarhemmet bjuder på finns mycket runt omkring som är både vackert och spännande att utforska på egen hand.

Norsholm

Vandring

Promenadstigen borgar & slott ligger ca 3 km från Kapten Bille´s. Inom ett område på bara ett par km har det funnits inte mindre än 5 borgar. Lämningarna är från yngre järnåldern fram till medeltiden. Fråga oss gärna i receptionen för mer information om hur ni tar er dit.

Götakanal

Göta Kanal bjuder också på vackra vandringsmöjligheter. Ni kan följa kanalen ner till Björnavad och Brådtom sluss (ca3,5 km) eller ta en cykeltur ner till sjön Asplången (ca 7km), för en långtur kan ni på cykel ta er enda bort till Söderköping.

Norrköping

Kolmårdens djurpark

Kolmårdens djurpark är det perfekta utflyktsmålet där du får möjlighet att uppleva vilda djur från hela världen. Se aporna busa och beundra de ståtliga tigrarna, träffa Bamse och hans kompisar. Åk Safari och du blir gäst hos de vilda djuren på deras villkor.

Kolmårdens Tropicarium

Kolmårdens Tropicarium är en plats för dig som är orädd och vill uppleva ormar, krokodiler, hajar och andra läskiga djur. Detta är en av Sveriges största tropiska utställningar.

Louis De Geer Konsert & Kongress

Byggnaden har förvandlats till en spektakulär konsert- och kongresshall med 1379 platser. Hit kommer man för att uppleva evenemang och möten i en spännande miljö med vatten som porlar kring huset. De Geerhallen är även hemmascen för Norrköpings Symfoniorkester.

Norrköpigs Visualiseringscenter

Visualiseringscenter C:s publika arena är ett digitalt science center som öppnade i maj 2010 och gästas årligen av omkring 100 000 besökare. Centret inrymmer utställningar, Domen, konferenslokaler, Virtual Reality-arena, restaurang och butik.

Ekenäs slott

Slottet sägs vara ett av Sveriges bäst bevarade renässansslott och interiören innefattar flera exempel på 1700- och 1800-tals möbler och snickararbeten. Varje år utspelas här Ekenäs Riddarspel.

 

Löfstad slott

Löfstad Slott har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1800-talet och Axel Lillie. Emilie Piper, slottets sista ägarinna, dog 1926 och sedan dess har tiden stått stilla. Slottet ligger beläget i en underbar engelsk park och här finns både en restaurang och ett café.

Reijmyre Glasfabrik

Här kan du hitta hantverk och fabriksförsäljning av glas samt glaskonst daterat ända tillbaka till tidigt 1800-tal. Var med när den glödande glasmassan formas till vackra glasföremål.

Arbetets Museum

Mitt i Motala Ström reser sig byggnaden Strykjärnet. Den har kallats Sveriges vackraste industribyggnad och här hittar du Arbetets Museum som skildrar arbetslivet och arbetsvillkoren genom utställningar, seminarier och programverksamhet. Här finns även en restaurang, ett café och en museibutik.

Norrköpings Golfklubb

Ta en golftur på Norrköpings golfbana

 

Linköping

Gamla Linköping

På sommaren ordnas många aktiviteter varje dag: visningar av museerna, teater, häst och vagn, byk och bak, prova på-hantverk och
mycket annat. Vi har även teater, pysseldagar mm. på vissa helger och på andra skollov under året.

Upptäckarverkstaden Fenomenmagasinet är lika kul för barnen som för mamma och pappa, farfar och mormor.
På Valla gård nära stadskvarteren finns förutom en rad museer en minigolfbana, hästar och smådjur och lekplatsen Lill-Valla. Till Valla promenerar du eller tar en tur med tuff-tuff-tåget, som går varje dag på sommaren.

Flygvapenmuseumet

Flygvapenmuseum är ett modernt teknik- och kulturhistoriskt museum med utställningar om militärflygets utveckling från det tidiga 1900-talets pionjärer fram till dagens JAS 39 Gripen. Här finns en unik samling flygplan, varav många enbart kan ses på Flygvapenmuseum.
Utöver våra basutställningar har vi två till tre olika tillfälliga utställningar per år. Vi satsar även på en aktiv och levande programverksamhet året runt. I vår kalender finns något för alla, från intressanta föredrag till barnvisningar där de minsta följer med våra maskotar Drakel och Viggo på upptäcktsfärd i museet.

Vimmerby

Astrid Lindgrens värld

Träffa Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Karlsson på taket. Besök Mattisborgen, Bullerbyn eller Bråkmakargatan. Här i Vimmerby i Småland möter du de flesta figurer och miljöer som Astrid Lindgren skrivit om. Lek och busa, upplev välbekanta scener ur böckerna och bli en del av de omtyckta berättelserna. Om du blir trött finns det alltid god mat gjord på lokala råvaror samt möjlighet att övernatta i deras stugby.